Hopper, de goedkoopste vliegtickets?

Een app die helpt bij de goedkoopste tickets?

Het is een van de meest gestelde vragen binnen onder reizigers die goedkoop willen vliegen: Wanneer kan ik nou het beste mijn ticket boeken? Een terechte, maar zeer lastige vraag. Eindelijk is er een echt antwoord op die vraag gekomen!

Hopper, de goedkoopste vliegtickets

Sinds kort is er een app waarin je vliegtickets kunt opzoeken en die jou een berichtje stuurt wanneer het door jou gekozen ticket op z’n allergoedkoopste is. Hoe kan dat dan? De app baseert haar adviezen op verzamelde analyses en algoritmes die op ieder ticket worden toegepast. Ideaal dus als jij echt het allergoedkoopste ticket wilt scoren!

Hoe kom ik eraan?

Hopper is te downloaden in google play en natuurlijk in de app store. Hopper is helaas nog niet te gebruiken via een laptop of computer.

De app ziet er als volgt uit:

Op het eerste plaatje zie je dat je de plek van vertrek en de bestemming waar je heen wilt kunt invullen, tot zover niet heel anders dan de andere boekingsapps.

Het tweede plaatje 
geeft aan welke moment de tickets het allergoedkoopste zijn, dit doet de app doormiddel van prijs categorieën met een daaraan gekoppelde kleur. In dit geval is maart duidelijk de goedkoopste maand en april de duurst.

Het derde plaatje verschijnt nadat je een datum hebt geselecteerd. Je ziet dat de app aangeeft wat nu de laagste prijs is (rt = retour), de app de prijzen in de gaten houdt en er wordt direct een optie gegeven om niet te hoeven overstappen. Wanneer je verder naar onder scrolt zie je de voorspelling die Hopper voor jou ticket doet (plaatje 4). Zoals je ziet verwacht Hopper dat mijn ticket naar New York in de komende 2 weken nog €155,- gaat dalen. Zeker de moeite dus om nog heel even te wachten. De app waarschuwt ook dat dit ticket uiterlijk 13 januari geboekt moet worden, want vanaf de 14e zal de prijs nog €52 stijgen.

Meldingen op je telefoon

Hopper is ook onwijs handig omdat de app je waarschuwt als jou ticket in prijs verlaagt is. De app laat je dit weten via een simpel push bericht op je telefoon. Wekenlang iedere dag de ticketprijzen in de gaten houden is dus vanaf nu verleden tijd!

Een klein nadeeltje is wel dat de app geheel Engelstalig is. In de toekomst verwacht ik dat de app ook in het Nederlands wordt uitgebracht.

Ik ben Sebastiaan, toerist in opleiding en gek op reizen. Daarom deel ik al mijn verhalen via dit blog en laat ik je zien hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt!