Op vakantie naar Gambia? Beter even niet..

Een tijdje terug heb ik een bericht geplaatst over hoe mooi Gambia is en dat jij er echt een keer naartoe moet. Dit neem ik voor nu maar even terug. Het reisadvies naar Gambia is namelijk aangepast naar: Alleen reizen wanneer noodzakelijk. Goed alternatief? Check Egypte! 

Politieke onrust

Op de site van de rijksoverheid is te lezen dat het reisadvies naar Gambia is aangepast naar: Alleen reizen wanneer noodzakelijk. Dit betekent dat de reisoverheid het op dit moment afraadt om naar Gambia te reizen. Maar waarom? De president die op het moment de macht heeft in het West-Afrikaanse land weigert mogelijk de macht over te dragen. Het gevolg hiervan kan zijn dat de burgers in opstand komen en er onrust en geweld ontstaat. Iets wat je natuurlijk niet moet hebben tijdens jouw vakantie in Gambia. Ook is er een kans dat het vliegveld in een keer gesloten wordt wat betekent dat jij niet meer naar huis kunt vliegen. De rijksoverheid adviseert om contact op te nemen met de touroperator om de mogelijkheden te bespreken. Ben je nu in Gambia? Dan luidt het advies als volgt: Verplaats u alleen wanneer noodzakelijk.

TUI heeft inmiddels laten weten alle 800 gasten die in Gambia verblijven terug naar Nederland te halen. Dit bewijst maar weer, boeken bij een touroperator heeft toch echt zijn voordelen!

Alternatieven voor Gambia

Wel lastig, je wilt de zon opzoeken maar kunt nu niet meer naar Gambia. Toevallig keek ik vanmiddag op m’n weerapp en zag dat je ook naar andere plekken af kunt reizen om van de zon te genieten. Zo kun je bijvoorbeeld naar Egypte. Egypte schijnt weer helemaal veilig te zijn zolang je maar in je resort blijft. De temperaturen in Egypte schommelen op dit moment tussen de 25 en 30 graden. Heerlijk dus om lekker op het strand te liggen!

Bekijk lastminute Egypte vanaf €365,-

Iets minder warm maar minimaal net zo mooi is Spanje. Boek lastminute jouw vakantie naar Spanje en vlieg heel goedkoop richting de zon. Mijn advies is om lekker naar een stad in het Zuiden van Spanje te gaan. De temperaturen zijn namelijk nog niet dusdanig hoog dat je lekker aan het strand kunt liggen. Mijn favoriete stad Malaga biedt je de mogelijkheid om het mooie centrum te bezoeken in afwisseling met een heerlijke wandeling langs het strand.

Bekijk lastminute Malaga vanaf €215,-

Wil je meer informatie over de situatie in Gambia? Klik dan hier! 

Ik ben Sebastiaan, toerist in opleiding en gek op reizen. Daarom deel ik al mijn verhalen via dit blog en laat ik je zien hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt!

Geef een reactie